header banner
Default

Volgens BLOX | Nieuws zijn dit de verwachtingen voor Bitcoin in juni


Juni is gemiddeld genomen geen goede maand voor de Bitcoin koers. Sinds 2013 daalt Bitcoin gemiddeld 1,8% in juni. De zomermaanden staan er sowieso niet zo goed op bij de meeste traders, maar er is wel wat nuance.

Bitcoin koers daalt vandaag

VIDEO: Bitcoin zakt 6,5%, was dit de bodem? | Koersen woensdag weer omhoog? | Crypto nieuws vandaag | #1006
BLOX

Op dit moment is de Bitcoin koers met 0,93% gedaald vergeleken met gisteren. Geen goed begin van de maand dus, de huidige waarde is 25.146 euro. Op dit moment zijn er 19.389.643 BTC in omloop met een marktwaarde van 487,3 miljard euro. Precies een jaar geleden was Bitcoin nog 29.347 euro waard.

Bron: BLOX

Maar wat er vervolgens gebeurde, kan eigenlijk gezien worden als iets unieks. In mei viel Terra Luna en dit zorgde ervoor dat verschillende cryptobedrijven en fondsen failliet gingen, zij hadden op het verkeerde paard gewed. Hier zaten gerespecteerde namen tussen, bedrijven waarvan de algehele consensus was dat die veilig waren.

Juni vorig jaar rampzalig voor Bitcoin koers

VIDEO: Hoe je per ongeluk miljonair wordt met 20 euro… 💰🤯
BLOX

Maar vorig jaar bleek niets en niemand veilig te zijn, en dat zag je ook terug in de Bitcoin koers. De waarde van de grootste crypto is een proxy van het vertrouwen in de cryptomarkt. Bitcoin leverde in juni 2022 ongeveer 38,5% in.

Dat zie je in de tabel hieronder, die de stijging (groen) of daling (rood) van Bitcoin per maand laat zien.

Bron: Currency Rush

Bovenstaande tabel laat veel rode vlakken zien, maar geen enkele scoort lager dan -38,5%. Nog nooit was Bitcoin zo ontzettend hard gedaald in één maand.

Als Bitcoin koers stijgt, dan wordt Oranje wereldkampioen

VIDEO: Cardano het nieuwe Ethereum? | Comeback NFT's | Crypto nieuws vandaag | #1009
BLOX

Terugkomend op wat we in het begin van dit artikel schreven, Bitcoin daalt in juni gemiddeld 1,8%. Maar dat percentage komt grotendeels door een rampzalig 2022. Laten we vorig jaar buiten beschouwing, dan laat juni gemiddeld een groei zien van 2,27%.

Maar ja, als de teen van Casillas iets kleiner was dan had Arjen Robben ons wereldkampioen gemaakt. Als telt niet.

We zijn benieuwd wat Bitcoin deze maand doet. Wordt het een fiesta of hadden we moeten luisteren naar dat aloude adagium sell in may and go away?

Sources


Article information

Author: Richard Sawyer

Last Updated: 1702644962

Views: 473

Rating: 4.9 / 5 (120 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Richard Sawyer

Birthday: 2002-08-01

Address: 98530 Osborne Port Suite 004, Lake Williamberg, NV 51175

Phone: +4494705651805635

Job: Article Writer

Hobby: Hiking, Horseback Riding, Bowling, Baking, Playing Guitar, Meditation, Knitting

Introduction: My name is Richard Sawyer, I am a irreplaceable, unguarded, intrepid, accessible, Gifted, bold, Open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.